bordYH2webtest1b3b1

Våra yogaformer

Oavsett vilken yogaform du väljer att utöva så startar klasserna med en stunds medveten närvaro för att landa och fokusera. Klassen avslutas sedan alltid med den viktiga vilan. Under klassen ligger fokus hela tiden på en medveten andning och vad som händer inombords. Utöver det ser klasserna olika ut beroende på yogaform, lärare och nivå. Välkommen att höra av dig om du behöver hjälp att hitta den yogaform som passar dig bäst.

Gå till aktuellt schema & priser

Yoga för nybörjare
En kurs för dig som är nybörjare och vill bli introducerad för flera olika yogaformer. Under terminens gång får du testa Hatha mjuk, Yinyoga, Ashtanga, Hatha flow och Meditation. Här får du en god grundkunskap inom yoga och får möjlighet att utforska vilken typ av yoga som tilltalar dig mest.

Ashtangayoga
Ashtangayoga kännetecknas av att den är uppbyggd som en förutbestämd sekvens av rörelser som, koordinerat med en kraftfull andning, binds ihop i ett enda flöde. Rörelserna fördjupas allt efter som din styrka och rörlighet ökar och så småningom lär du dig sekvensen utantill varmed träningen blir till en lång, fysisk meditation.

Under en ashtangaklass rör vi oss mycket och jobbar aktivt med både styrka, rörlighet och balans. Vi gör en del fysiskt utmanande rörelser men du behöver inte vara vig eller vältränad för att börja i nybörjargrupperna.

Ashtangayoga passar dig som tycker om att använda och utmana din kropp och inte har något emot att bli ordentligt varm.

Hathayoga
Hathayoga anses vara grunden till all fysisk yoga ur vilken många andra yogaformer är sprungna. Ordet hatha består av två motsatser där "Ha" står för det intensiva, utåtagerande och kraftfulla, medan "Tha" står för det stillsamma, inåtvända och mjuka. På yogamattan innebär det att vi blandar fysiskt mer utmanande rörelser med vilsamma positioner för återhämtning.

Hatha mjuk
Detta är en lugn form av hatha yoga och klasserna varierar mellan olika lärare och tillfällen. i Hatha mjuk gör vi varierade rörelser så att du mjukt får jobba igenom kroppen i ett lugnt tempo. Denna klass passar både dig som vill ha en lugn form av yoga

Hatha flow
Denna klass passar dig som gillar att röra på kroppen och vill ha en flödande, lite mer dynamisk klass. Hatha flow är en yogaform med varierade positioner, här får du testa många olika rörelser och tekniker.

Yinyoga
I yinyogan håller vi varje position under en längre stund, 3-5 minuter, för att komma åt kroppens djupt liggande strukturer som bindväv, leder, ligament, skelett etc.

Detta är kroppsdelar som vi sällan tänker på men som är viktiga att arbeta med både med tanke på rörlighet och cirkulation. I andra fysiska träningsformer arbetar vi ofta med varma, elastiska muskler vilket gör att dessa andra delar föblir relativt opåverkade. I yinyogan arbetar vi med kalla muskler vilket gör att effekten hamnar mer kring dessa "hårdare" delar av vår konstruktion.

Yinyoga passar dig som vill ha en lugn stund på mattan men ändå jobba djupt och effektivt med din rörlighet. Många personer upplever att Yinyoga ger dem en betydligt ökad rörlighet och den är ett utmärkt komplement till annan mer dynamisk yoga och övrig fysisk träning.

Senioryoga
Detta är en varsam form av Hathayoga som passar dig som är lite äldre. Här lägger vi fokus på vad som händer i kroppen och sinnet när vi åldras och modifierar rörelserna så att de passar dig. Vi tränar balans, rörlighet och styrka med syftet att skapa en kropp som kan bära dig och vara en tillgång även i den senare delen av livet. Senioryogan är även ett trevligt sätt att träffa andra hälsomedvetna i samma skede av livet.

Yoga för stela män
En kurs särskilt utformad för män som tror sig vara för stela för att kunna yoga! I den här gruppen får du lära dig grunderna i ashtangayoga tillsammans med andra killar som kanske också känner sig oviga, som aldrig tidigare testat yoga men förstår vikten av att förbättra sin rörlighet och kroppskontroll.

Mäns kroppar skiljer sig från kvinnors i många avseenden, bl a har män generellt större, starkare och stelare muskler än kvinnor vilket gör vissa moment i yogan enklare och vissa svårare. Vår yoga för stela män är en fysisk form av hatha yoga där du kommer få utmana dig själv på flera plan, både fysiskt och mentalt.

Yogakurser i Linköping Yogaklasser i Östergötland

Typ av klass

Hos oss kan du välja om du vill gå en terminskurs, komma på drop-in eller prova en nybörjarhelg. Eller varför inte blanda? Bäst effekt av yogan får du om du går flera gånger i veckan.

Terminskurs
Lär dig yoga från grunden
Full flexibilitet - missar du tillfällen går du igen fritt på hela schemat
Lägst pris per timme
Inspirerande veckobrev ingår
Halva priset på drop-in klasser

Klasslängd 70-80 min

Här tränar du i samma grupp en bestämd tid i veckan och fördjupar metodiskt dina färdigheter genom att varje kurstillfälle bygger på de föregående.

Till skillnad från drop-in-klasserna ges här tid till att även gå igenom teori utöver den mer praktiska träningen. Varje vecka har ett specifikt tema vilket presenteras i ett veckobrev som du får via mail.

Du kan gå igen de kurstillfällen du ev missar på annan, valfri klass på schemat - både kurs och drop-in - och du behöver aldrig anmäla i förväg om du vill gå igen.

Drop-in
Öppna klasser - ingen föranmälan
Prova alla yogaformer
Inga förkunskaper krävs
Klasslängd 60 min


Till dessa klasser kan du komma oanmäld när det passar dig. Inga förkunskaper krävs.

Prova-på helger
Dessa introduktiosklasser ges vid enstaka tillfällen och finns för Ashtanga-, Hatha-, Yinyoga samt Yoga för stela män. De står inte angivna på schemat utan annonseras ut på hemsidan, FB och i nyhetsbrev i god tid innnan det är dags!

Yogaintro
En 2 timmar lång nybörjarklass som ger dig en insyn i vad yoga är och hur det är att yoga hos oss. Under denna klass väver vi in delar av både Hatha-, Ashtanga- och Yinyoga. Perfekt för dig som vill hoppa in under terminen.

Yogaintro ges vid enstaka tillfällen och annonseras ut på hemsidan, FB och i nyhetsbrev. Anmäl dig till nyhetsbrevet så du inte missar nästa tillfälle!

Anmälan

Anmäl dig till våra
kurser här!

bordYH2webtest1b3a
bordYH2webtest1b3a

Att tänka på innan yogan

✤ Yogan går lättare och känns bättre om man inte har ätit en stor måltid nära inpå klassen.

✤ Vi yogar barfota på egen matta i mjuka, inte alltför vida kläder. Har du ingen yogamatta så kan du köpa en hos oss. Har du glömt din matta kan du låna en av oss.

✤ Ta gärna med en handduk in i yogasalen. Bra om du blir svettig och som hjälp i olika rörelser.

✤ Rent luktar gott! Rena kläder, ren matta och nytvättad kropp är trevligt för alla.

✤ Ta med dina värdesaker till yogasalen men lämna väskor och ytterkläder i omklädningsrummet.

✤ Glöm inte att stänga av mobilen - även vibrationssignalen!

✤ All träning sker under eget ansvar. Du känner bäst din egen kropp och dina begränsningar. Yoga är en process som tar tid, låt den göra det.

Namasté

bordYH2webtest1b3a
bordYH2webtest1b2b2 bordYH2webtest1b2b2
bordYH2webtest1b2b2
bordYH2webtest1b2b2a
Yogakurser i Linköping Yogaklasser i Östergötland
bordYH2webtest1c2
Yoga Huset i Linköping
Yoga Huset i Linköping