bordYH2webtest1b3

Vi söker dig som är yogalärare!

YogaHuset är en av Sverigest största och mest flexibla yogastudios med närmare 40 klasser i veckan. Vi har nu funnits i sju år och är stolta över den verksamhet vi skapat tillsammans med våra fantastiska elever och våra kunniga, erfarna lärare.

Vi behöver nu stärka lärarteamet ytterligare och söker därför kontakt med fler yogalärare inom våra olika yogaformer. Ring eller maila mig idag, då det kan finnas öppningar att komma in redan till hösten.

Jag ser fram emot att träffa dig över en kopp te i vårt trivsamma yogahus - vi ses!

Varma hälsningar, Jessica

0733-662055
hej@yogahuset.com
 

Våra lärare

larare

Jessica Lundqvist, yogalärare & delägare

Jessica Lundqvist yogalärare Linköping"Undervisat har jag gjort i många olika sammanhang under mitt tidigare yrkesverksamma liv och att få vara yogalärare är det bästa av två världar för mig. Jag tycker om att se människor utvecklas och gläds när jag kan förmedla min kunskap så att den kan förstås, användas och vara till långsiktig nytta för mina elever.

Jag började yoga för att jag ville bli smidigare i kroppen och jag har verkligen både ökat min rörlighet och blivit mer harmonisk i kroppen. Den främsta anledningen till att jag har fortsatt yoga är dock att jag tycker att jag får ett bättre förhållningssätt till mig själv. Jag blir en tålmodigare mamma, en mer närvarande partner och vän och en gladare person när jag får min stund för mig själv på yogamattan."


Lovisa Dahlgren, yogalärare

Bodil Dahlqvist yogalärare Linköping"Yoga är för mig en plattform för självutveckling och transformation. I mötet mellan de fysiska rörelserna, den djupa andningen och den medvetna närvaron skapas utrymme för kroppen och själen att släppa taget om det gamla och öppna upp för det nya.

Många kommer till yogan för att bli mjukare och smidigare, men upptäcker en dag att de inte bara har fått bättre kontakt med sin kropp utan också en större medvetenhet om sina känslor och tankar och ökad förmåga att vara i nuet. Eftersom vår kropp och vårt sinne är sammanlänkade så händer det något i knoppen när vi yogar med kroppen!

Min yogamatta är idag en plats där jag kan landa i mig själv och i nuet, ett ”space” där jag kan börja lyssna på min inre röst, få tid att reflektera och hitta min balans."


Hans Nydahl, yogalärare

Bodil Dahlqvist yogalärare Linköping"Yogan kom till mig efter några livshändelser för många år sedan. För mig är den dagliga användningen av yoga en möjlighet att skapa balans. Det dagliga arbetet som instruktör inom friskvård/ gruppträning behöver balans mellan yin & yang - det stilla och intensiva - för att kroppen ska fungera. En balans med tonvikt på det fysiska.

Den yogiska filosofin har traditionellt sin tonvikt i den viktiga meditationen, men som en följd av vår västerländska livsföring utövas den ofta mer fysiskt. Och det är där som jag just nu hittat min yoga – i Hatha och Asthtanga, men även mjukare former såsom Yin.

Jag brukar uppmana mina elever att alltid fortsätta söka sin yoga, den form som passar just dig, just nu. Du förändras och dina behov med dig. Jag håller i alla kurser för "stela män" under parollen: Ingen är för stel för att yoga - tvärtom, det är då den behövs som mest!"


Helene Landin, yogalärare

Bodil Dahlqvist yogalärare Linköping"Vi drabbas alla av livet. Ingen undgår att stöta på hinder och problem, om så av olika form och svårighetsgrad. Liksom livet självt är yoga en process där upplevelser och erfarenheter formar vad som kommer näst.

Genom yogan kan vi lära oss hur vi angriper och tar oss förbi hinder på ett så fördelaktigt sätt som möjligt. Yogan hjälper till att ta ut en riktning men det är alltid individen själv som måste göra resan. Varje enskild persons yogaprocess blir på så sätt unik. Jag yogar utifrån ledorden tillit, tålamod och tilltro och instämmer helt i Sri K Pattabhi Jois ”Do your practice and all is coming”.

Rörelse har alltid varit ett centralt tema i mitt liv. Som sjukgymnast anser jag att yttre och inre rörelser är lika viktiga och dessutom intimt förbundna med varandra. Därför kan ett yttre utforskande göra avtryck på det inre och vice versa. Yogan kom inte naturligt till mig, jag gästspelade i olika yogaformer men föll aldrig pladask. När jag själv drabbades av långvarig sjukdom tvingades jag förändra hela mitt sätt att leva.

Efter en hel del mental träning fann Ashtangayogan mig och återinförde en efterlängtad svettig aspekt som bidrog till ökad balans i mitt liv. På mattan landar kropp och själ i det som är och jag kommer närmare mitt innersta jag. Numera är yogamattan min ständiga följeslagare och livlina: en plats där jag kan låta smärta, spänningar och negativa känslor ersättas av energi, kärlek, glädje och acceptans".
 

Jeanette Letalick, yogalärare

Bodil Dahlqvist yogalärare Linköping"Jag började yoga 2006 när jag behövde stilla mitt sinne och hitta ett sätt att fylla på med kraft och energi i min vardag. Sedan dess har jag fortsatt med yoga i olika former och tränar nu ashtangayoga här på YogaHuset.

Förhållandet till yoga är väldigt personligt och består av så många delar. Det finns ett helhetstänkande inom yogan som tilltalar mig där kropp, själ och sinne hör ihop. Yogan hjälper mig bland annat att finna en balans i livet och att vara mer närvarande i nuet .

Som barnmorska ser jag hur yoga under graviditeten ger dig möjlighet att träna på tre viktiga verktyg inför förlossningen: att slappna av, fokusera och andas medvetet - något du även har nytta av som nybliven förälder. Yoga under graviditeten har visat sig minska stress och oro, balansera humöret och underlättar anpassningen till den gravida kroppen."


Anna Uhlin, yogalärare

Bodil Dahlqvist yogalärare LinköpingMin yogaresa började här på YogaHuset 2013 när jag började med Ashtangayoga och jag fastnade direkt. För mig kom de små härliga förändringarna, både i kroppen och sinnet ganska snart och jag älskade varje stund av det. Det här ökade min nyfikenhet och vilja att fördjupa mina kunskaper och låta yogan få sprida ut sig mer i mitt liv.

Jag har i min praktik både stött på de där små härliga och underbara förändringarna men också motgångar, precis så som det är med livet självt. Det är där, i de svårare stunderna som det blir så tydligt för mig vad yogan har för kraft och vad jag har att lära. Yogan är för mig det redskap som hjälper mig att finna balans i livet, acceptans och inre styrka.

Yoga tillsammans med andra blir än mer kraftfullt, varför min önskan är att lyckas förmedla och dela det i mina klasser."
 

Jennifer Wiktander, yogalärare

Bodil Dahlqvist yogalärare Linköping"Jag har under hela mitt vuxna liv undervisat och instruerat inom individuell träning och gruppträning. Yogan ger mig en fantastisk möjlighet att få arbeta med både det fysiska och det mentala, det kraftfulla men också det stillsamma och meditativa.

Min passion är att få andra människor att må bra och utvecklas. Genom min egen yogapraktik har jag blivit mer rörlig, starkare, mer fokuserad och harmonisk. Yogan hjälper mig att ta rätt beslut, att välja det som är bäst för mig för att sedan kunna ge tillbaka kärlek, kunskap, omsorg och omtanke till min omgivning.

Jag är en aktiv person som gillar fart och tuff utmanande träning. Den typen av träning kan dock dessvärre leda till skador och förslitningar. Med yogan som motpol och daglig praktik, upplever jag mig själv både starkare, friskare och lugnare än någonsin.

I yogasammanhang kallar jag mig hellre ”Riverguide” än instruktör. En guide som gått vägen före, och som sådan vill jag dela med mig till dig för att du ska må bra och utvecklas."
 

Elizabeth "Liza" Lakey, yogalärare

Bodil Dahlqvist yogalärare Linköping”Min yogaresa är en resa utan slut då jag lär mig mer och mer om att både utöva och att vara yoga varje dag. Jag tycker om helheten, närvaron och den sköna känslan som infinner sig efter varje pass. Att undervisa yoga ger dessutom extra glädjebonus i att få förmedla detta till andra människor.

Jag började yoga som en del i återuppbyggnad efter en skada 2003 och insåg att detta var pusselbiten som saknades. Sedan dess har yogan alltid funnits där, på något sätt, som en del av mitt liv.

Min yogalärarutbildning har jag gått på Yogayama i Stockholm och är i och med det internationellt certifierad yogalärare i Ashtanga- och Hathayoga. Jag har under hösten 2015 även utbildat mig till yinyogalärare."
 

Ann-Charlotte Landelius, yogalärare

Bodil Dahlqvist yogalärare Linköping"Yoga har funnits med mig till och från hela livet. 2013 fick yogan ett större utrymme i mitt liv och blev en naturlig del av min vardag. Det började med Ashtangayoga och därefter även Yinyoga och ayurvedisk yoga.

I mitt arbete som musiklärare har jag under årens lopp sett hur elever som grupp betraktat blivit mer och mer stressade. Det är mycket man ska leva upp till som tonåring! Hösten 2015 började jag utbilda mig till tonårsyogalärare för att kunna hjälpa mina elever att hitta en balans i livet. Jag har under min utbildningstid undervisat i yoga, andning och stresshantering på skolan där jag arbetar. I maj 2017 blev jag diplomerad som Sveriges första renodlade tonårsyogalärare.

Yoga är ett fantastiskt verktyg för alla unga människor för att hitta sig själv, sin kropp, sitt sinne, sin förmåga att koppla av och vara nöjd med sig själv!"
 

Caroline Staaf, yogalärare

Bodil Dahlqvist yogalärare Linköping"Yogan har varit en del i mitt liv sedan 2007. Den har stärkt och väglett mig genom mina livshändelser, stora som små vardagliga, utmanande som glädjefyllda.

Under mina år har jag utövat flera olika former och delar i yogans filosofi – ashtanga, yin, hatha, dynamisk vinyasa, kundalini, meditation och pranayama i olika kurser och workshops. Det jag älskar med yogan är att ha möjligheten att varje dag känna efter och utgå ifrån vad min kropp och mitt sinne vill ha – att utifrån min egen dagsform och yttre vardag utforma en egen praktik som baseras utifrån en känsla och inte några måsten. Vissa dagar fyller jag på energin med en kort stunds medveten andning, medan andra dagar är som gjorda för dynamiska vinyasaflow som sträcker sig över timmar.

I november 2017 tog jag steget att utbilda mig till yogalärare. Under en helt otrolig månad i Thailand fyllde jag min kropp och mitt sinne med energi och kunskap i yoga för att nu ha möjlighet att dela med mig av den energin och kunskapen vidare."


Therese Åstrand, yogalärare

Bodil Dahlqvist yogalärare Linköping"Jag hittade Yogan på mina resor i sydostasien 2009. Då jag tidigare har ägnat mig mycket åt styrke- och löpträning, hjälpte yogan mig att öka min smidighet, flexibilitet och till en mer medveten närvaro.

Ashtangayogan fann mig och ger mig nu den perfekta kombinationen av rörelse och stillhet, att vara närvarande i kroppen. Min egen yogapraktik hjälper mig att lära mig leva yoga, finna balans och glädje genom livets många äventyr. Att lyssna inåt och att alltid följa rösten ur hjärtat. Tiden på yogamattan är min plats för acceptans och lugn, ett ställe där jag utforskar mig själv och mitt sinne.

Att utöva och inte minst undervisa i yoga är en resa i ständig förändring. Genom vår praktik tillsammans är min avsikt att skapa utrymme för den sanning som redan finns hos oss - i våra kroppar, våra sinnen och våra hjärtan."
 

Lauren LaFauci, yogalärare

Bodil Dahlqvist yogalärare Linköping"Yoga är för mig en stig till integritet: att integrera olika delar av mig själv, mig själv med andra och alla människor med något större än oss.

Yoga ger mig spänst—inte bara i kroppen utan först och främst i sinnet. Det är som magi för mig, som skyddar mitt sinne, stärker min kropp och öppnar upp nya vägar till att bara vara.

Jag bestämde mig för att bli yogalärare för att dela denna magi med andra. Jag hoppas kunna ge mina elever en liten stunds frid i dagens komplicerade värld.

Jag har yogat sedan 2006 i USA och har erfarenhet av olika yoga former (Iyengar, restorative, vinyasa, Ashtanga, yin) samt pranayama, kriya och meditation inklusive yoga nidra. Jag flyttade till Sverige i September 2015 och började då direkt plugga svenska. Idag förstår jag svenska bra och pratar obehindrat, men jag håller fortfarande mina klasser på engelska som är mitt modersmål. Jag genomförde min internationella yogautbildning 2017 på Urban Om studio i Stockholm.

När jag inte yogar så jobbar jag på Linköpings universitet eller är ute nära Sverigas vackra skogar eller sjöar."
 

Övrig personal

Magnus Hammarström, delägare & marknad

Magnus Hammarström"Jag började yoga mer regelbundet så sent som 2010 men köpte min första yogabok redan tidigt 80-tal. När jag nu har yoga på jobbet tar jag självfallet tillfället i akt att fördjupa min egen träning.

Jag ansvarar för marknadsföring, personal och ekonomi här på YogaHuset men ser det egentligen som min främsta uppgift att tillsammans med Jessica och våra lärare skapa en trivsam och välkomnande atmosfär i huset. Det inkluderar allt från att vara vaktmästare till att planera verksamhenten.

Nöjda elever ger ett levande yogahus och jag kommer göra allt för att du ska trivas här."

Larare2
bordYH2webtest1b3

Jessica

Har praktiserat yoga sedan 1999. Undervisar i Ashtanga-, Senior-, Hatha- & Yinyoga

Utbildad och internationellt certifierad yogalärare enligt Yoga Alliance hos Paul Dallaghan på Centered Yoga, Thailand. Genomgått Teacher Training för Manju Pattabhi Jois i Ashtanga Yoga Primary Series. Utbildad Yinyogalärare för Magdalena Mecweld.

Även deltagit i Teacher Training för Ashtangayogalärare hos Maria Boox, gått yogalärarutbildning på Ylab samt deltagit i ett flertal kurser/ workshops för bl a Sharath Jois, Manju Pattabhi Jois, Richard Freeman, Eddie Stern, David Swenson, Lino Miele, Tim Feldmann, Petri Räisänen, Ann Arnesson, Alexander Medin mfl.


Lovisa

Har praktiserat yoga sedan 2006. Undervisar i Hatha-, Terapeutisk & Yinyoga

Certifierad Hatha Yoga instruktör genom Vasishta Yoga Research Foundation. Utbildning till Yin Yoga Teacher med Biff Mithoefer.
 

Helene

Har praktiserat yoga sedan 2010. Undervisar i Ashtangayoga

Utbildad och internationellt certifierad yogalärare enligt YogaAlliance.

Deltagit i kurser och workshops för bla David Swenson, Richard Freeman, Manju Pattabhi Jois.
 

Jeanette

Har praktiserat yoga sedan 2007. Undervisar i Ashtanga, Senior, Hatha och Gravidyoga.

Internationellt certifierad hatha och ashtangayogalärare utbildad på Yogayama i Stockholm (RYT200). Utbildad gravidyogalärare på British Wheel of yoga i London samt hos Elisabeth Serrander i Stockholm. Instruktör i ”Mindfulness i födandet”.

Deltagit i workshop för bl a Richard Freeman, Tim Feldman, Chuck Miller, Kia Naddermeier, Carrie Owerko, Nick Brewer, Sara Granström.

Barnmorska på kvinnohälsan i Linköping. Har arbetat 10 år som barnmorska på förlossningen i Linköping samt som lärare på barnmorskeprogrammet vid Linköpings Universitet.


Anna

Har yogat sedan 2013.
Undervisar i Ashtangayoga

Internationellt utbildad och certifierad enligt Yoga Alliance på Ashtanga Yoga Mysore, Indien. Genomgått Teacher Training för Manju Pattabhi Jois i Yoga Therapy.
 

Jennifer

Har praktiserat yoga sedan 2007. Undervisar i Ashtanga, Hatha och Medicinsk yoga.

Utbildad yogalärare vid Global yoga, Stockholm. Mediyogalärare utbildad på Yogakraft, Linköping. Licensierad yogainstruktör vid World Class Educations. Är även personlig tränare, diplomerad kostrådgivare och certifierad massageterapeut.


Liza

Har praktiserat yoga sedan 2003. Undervisar i Ashtanga- , Yin- och Hathayoga.

Internationellt certifierad hatha och ashtangayogalärare utbildad på Yogayama i Stockholm (RYT200).

Utbildad yinyogalärare på Yogayama i Stockholm. Även utbildad hälsorådgivare och friskvårdsmassör.
 

Therese

Har yogat sedan 2009, undervisar i Ashtanga-, Yin- och Hathayoga

Internationellt utbildad och certifierad enligt Yoga Alliance i Ashtanga yoga hos Paul Dallaghan på Centered Yoga, Thailand. Genomgått Teacher Training för Manju Pattabhi Jois i Ashtanga Yoga Primary Series. Utbildad Yin Yogalärare på Yogayama i Stockholm. Internationellt utbildad och certifierad enligt Yoga Alliance i Hatha och Vinyasa samt Meditation i Dharamsala, Indien. 

Deltagit i workshops för bl a Sharath Jois, Magdalena Mecweld, Anna Bjärkvik.

bordYH2webtest1b3
bordYH2webtest1b3a
bordYH2webtest1b3a

Vår egen yogaträning

Vi som undervisar på YogaHuset har en egen, regelbunden yogaträning och har tillbringa många timmar på yogamattan. Vi åker ofta på kurser och workshops för internationellt erkända lärare för att utveckla och fördjupa vår egen yoga.

Yoga är ingen kunskap som man kan läsa sig till. Yoga måste upplevas och praktiseras under lång tid för att kunna förmedla förståelsen vidare. Därför är vår egen träning alltid den viktigaste läraren. För eftersom yoga är en livslång process så är man även som yogalärare i första hand alltid en elev.

"Yoga is 99% practice, 1% theory"

bordYH2webtest1b3a
bordYH2webtest1b2b2a bordYH2webtest1b2b2a
bordYH2webtest1b2b2a

Är du också yogalärare...

... eller är du verksam inom Ayurveda, qigong, raw food el dyl?

I så fall tycker vi att du ska höra av dig till oss. Vi är intresserade av att skapa kontakt med lärare/ specialister inom områden som kan vara intressanta för våra elever.

Maila oss på hej@yogahuset.com

bordYH2webtest1b2b2
bordYH2webtest1c2
Yoga Huset i Linköping